Ulei de in pentru guta

Inul este una dintre cele mai vechi plante cultivate de pe pământ. Arheologii au găsit în așezările neolitice alimente din semințe de in și pânză de in. Istoria seculară a uleiului din semințele de in, a determinat aplicarea sa largă în medicina populară, cosmetologia, gătitul tuturor popoarelor lumii. Literatura științifică modernă conține multe studii privind uleiul din semințe de in, bun și rău și cum să îl luați ca medicament.

Beneficiile uleiului de in

În prezent, semințele de in și uleiul obținut din acestea au fost utilizate în medicina populară ca medicamente pentru:

  • boli de piele;
  • arsuri;
  • bolile catarrale și inflamatorii ale sistemului respirator;
  • astm;
  • gută;
  • reumatism;
  • o afecțiune de defecare (diaree sau constipație);
  • perioade dureroase (dismenoree);
  • gonoree;
  • cistita.

Cartea "Herbalistul rus", creată pe baza documentelor text din secolul al XIX-lea, descrie nu numai proprietățile inului, ci și rețetele pentru utilizarea sa. De exemplu, se menționează că uleiul din semințe de in (LM) a fost folosit nu numai ca un medicament independent pentru uz extern și intern, ci și ca parte a balsamelor antice - sulfuric și Harlem. Acestea au fost preparate pe bază de ulei din semințe de in și ulei de terebentină, dizolvând sulf în amestec.

Hippocrates a recomandat utilizarea uleiului de in pentru tratamentul inflamației stomacului, a diferitelor dureri și arsuri. Egiptenii l-au folosit pe scară largă nu doar în medicină, ci și în cosmetologie. Egiptenii antice au numit-o "apă vie" pentru capacitatea de a menține pielea tinerească și de a menține sănătatea întregului corp.

Proprietățile utile ale uleiului de in se datorează compoziției sale unice, care este reprezentată de:

  • acizi mononesaturați (14-16%), principalul care este oleic (13,8-14,6%);
  • acizi grași saturați (

Cea mai mare parte (60-80%) este reprezentată de acizi grași polinesaturați. Dintre acestea, 57-64% reprezintă acidul linoleic, care se referă la acizii grași Omega-3 esențiali. În ulei, raportul dintre Omega-3 (49-64%) și Omega-6 (14-18%) este ideal. În compoziția sa se utilizează linetol, care este utilizat pentru a preveni și trata ateroscleroza (oral) și pentru a restabili pielea după arsuri termice, chimice și radiații (extern).

Acizii grași polinesaturați (PNA) din ulei reduc nivelul colesterolului din sânge și celulele hepatice, au un efect benefic asupra compoziției sângelui - împiedică formarea cheagurilor de sânge.

Este de remarcat faptul că cele mai multe uleiuri vegetale conțin o cantitate suficientă de Omega-6, dar Omega-3 furnizează numai corpul de marinar și LM. Și în ulei Omega-3 de două ori mai mult decât în ​​ulei de pește. trigliceride suplimentare de gamma - linolenic (Omega-3) și linoleic (Omega 6), acizi în uleiul conține Omega-9 aproximativ 10% - acid oleic.

Uleiul de in conține o mare cantitate de macronutrienți (sodiu, magneziu, fier, siliciu, cupru) și oligoelemente esențiale (seleniu, crom, cadmiu, bismut, litiu).

Tocoferolul conținut în ulei are un puternic efect antioxidant, datorită căruia are proprietăți regenerative, întineritoare, anti-canceroase.

În plus față de vitamina E (tocoferol), uleiul conține alte vitamine necesare organismului uman:

  • B1 este tiamina;
  • B6 este piroxilină;
  • B9 este acidul folic.

Uleiul de semințe de inul este unul dintre cele mai bogate lignane (0,3 g / 100 g) de produse vegetale. Un profesor la Universitatea din Toronto, Lillian Thompson, a publicat rezultatele cercetărilor de mai mulți ani privind influența semințelor de in și asupra cancerului mamar și rectal.

În plus, sa constatat că lignanii au un efect antioxidant, care determină un efect LM pozitiv în prevenirea:

  • ateroscleroza hipocolesterolemică;
  • diabet zaharat de tip I și II;
  • șoc endotoxic.

Numeroase studii clinice privind proprietățile medicinale ale produsului au arătat că acesta are un număr de proprietăți unice:

  • antisclerosic;
  • antiaritmic;
  • antitrombotic;
  • anti-inflamator;
  • antialergic.

Proprietățile enumerate nu reprezintă o descriere exhaustivă a efectului medicinal al LM, potențialul său continuând să fie studiat.

În plus față de terapie, proprietățile sale utile sunt utilizate în prevenirea multor boli, dietetică, cosmetologie.

Proprietăți utile pentru femei

Semnificatia uleiului de in in cosmetologia acasa este cunoscuta de toate femeile care iubesc prelungirea sanatatii tinerilor si a parului. În plus față de efectul cosmetic, are un efect de întinerire asupra corpului unei femei în timpul menopauzei. Lignanii despre structura lor sunt asemănătoare cu hormonii sexuali endogeni. În timpul menopauzei, cantitatea lor scade, ceea ce duce la dezechilibre hormonale și boli somatice.

Climax este însoțit de:

  • scăderea capacității mentale și a capacității de memorie;
  • risc crescut de ateroscleroză și hipertensiune arterială;
  • o încălcare a funcției tractului digestiv;
  • dezechilibru al procesului de distrugere și formare a țesutului osos (osteoporoză);
  • apariția tumorilor în țesuturile dependente de hormoni, în special în organele mamare și organele genitale.

În epoca reproductivă, scăderea producției de hormoni sexuali feminini duce la o întrerupere a ciclului lunar și a infertilității. Aplicați numai 1-2 lingurițe. Uleiul de in ulei de 2 ori pe zi ajută la reducerea manifestării menopauzei și restabilește echilibrul estrogenilor.

Insulele de semințe nu numai că împiedică apariția cancerului de sân, ci întârzie progresia procesului tumoral. De asemenea, LMA este o femeie utilă în perioada de lactație și de gestație, deoarece provoacă schimbări structurale la nivelul glandei mamare. Utilizarea LM în timpul sarcinii contribuie la formarea adecvată a sistemului nervos fetal.

În herbalistii vechi ruși sfătuiți să aplice LM pentru nașteri dificile "lubrifiind gura manșonului uterin". LME fitoestrogeni reduc severitatea și frecvența bufeurilor cu menopauză, iar acizii grași esențiali opresc sângerarea, inclusiv când lunile fluorescente sunt grele.

Uleiul din semințe de inulină ajută la reducerea severității sindromului premenstrual, ameliorează durerea, îmbunătățește starea de spirit, ajută la depresie. Acizii grași omega-3 conținuți crește absorbția de iod și calciu, care previne dezvoltarea bolilor tiroidiene și apariția osteoporozei - patologii tipice menopauzei însoțitoare.

La ce boli ajută?

Uleiul de semințe de inul este util pentru femei și bărbați, la orice vârstă. Oamenii de știință din Canada. Germania, Statele Unite și Rusia și-au studiat proprietățile medicinale.

Sa dovedit că afectează toate organele și sistemele:

  • Gastroenterolog cu:
  • constipație;
  • diaree sanguină;
  • colelitiază;
  • diskinezia vezicii biliare (stimulează producția și debitul de bilă);
  • inflamația intestinelor și a stomacului;
  • sindromul intestinului iritabil;
  • tulburare diverticulară;
  • cancer rectal;
  • hemoroizi;
  • sistem respirator cu:
  • astm;
  • inflamația bronhiilor;
  • tuse uscată;
  • tuse cu sânge;
  • sistemul urinar cu:
  • urolitiaza;
  • inflamația vezicii;
  • insuficiență renală;
  • sistemul reproductiv cu:
  • scăderea libidoului;
  • afectarea sintezei spermei;
  • infertilitatea cauzată de dezechilibrul hormonilor sexuali;
  • boli de piele când:
  • eczeme;
  • dermatita de diverse etiologii;
  • psoriazis;
  • escoriații;
  • acnee;
  • sistem endocrin cu;
  • diabet zaharat de tip I și II;
  • glanda suprarenală;
  • sistem musculoscheletal cu:
  • artrită și artrită;
  • sistem circulator cu:
  • accident vascular cerebral;
  • atac de cord;
  • hipertensivă.

Substanțele sale utile ajută la curățarea corpului de toxine și toxine și facilitează excreția pietrelor de piatră și nisip.

Uleiul ajută la normalizarea proceselor metabolice, în special a lipidelor, care ajută la prevenirea aterosclerozei. Sa constatat că luând doar 1 lingura. l. pe zi, cu 37% reduce riscul de ateroscleroză și bolile concomitente.

De asemenea, utilizarea externă și internă a uleiului ajută la poliartrita reumatoidă. Îndepărtarea articulațiilor inflamate în 60% din cazuri a ajutat pacienții să renunțe complet la medicamentele antiinflamatorii și la 40% reduce semnificativ aportul lor. Ajută în perioada postoperatorie, deoarece poate crește imunitatea globală.

Valoarea mare a LM este cu hiperplazia prostatică. ulei de admisie ajută la reducerea inflamației, a opri proliferarea (creștere) a celulelor și de a reduce greutatea relativă a fierului, deoarece organismul produce cantitati mari de lignani cu proprietăți estrogenice / anti-estrogenice.

In studiile clinice, cercetatorii de la Universitatea din Toronto, sa constatat că aditivii și uleiul de in sunt pacientii cu cancer pulmonar la alimente a redus semnificativ metastaze pulmonare si a inhibat de crestere (blocat) a tumorilor metastatice formate în plămân.

O altă boală care poate fi tratată cu ulei de in, este scleroza multiplă. În Universitatea Oregon (SUA) timp de 35 de ani, au fost efectuate studii privind această boală severă. O dietă cu un conținut ridicat de VFA și NLC scăzut a contribuit la suspendarea dezvoltării demenței cu cianură și a bolii Parkinson. Oasele grase Omega-3, care sunt în cantități mari conținute în LM, sunt implicate în protejarea și construcția unui "strat izolator" al fibrelor nervoase - învelișurile de mielină.

Aplicarea uleiului de in in cosmetologie

Proprietăți utile de LM, de asemenea investigate, iar utilitatea sa este dezbătut de către comunitatea științifică mondială, dar că a fost folosit și continuă să folosească frumusețile de peste 9.000 de ani, spune despre eficiența utilizării sale în produsele cosmetice.

Chiar și vechii egipteni știau despre beneficiile LM pentru față și păr. Au folosit ulei, curat - pentru comprese și măști și în combinație cu sucuri, bulionuri, infuzii de plante medicinale.

Ea are un efect benefic asupra structurii și aspectului epidermei:

  • elimină primele semne ale schimbărilor cutanate legate de îmbătrânire - uscăciune, riduri, flambibilitate, pete pigmentare (tiamină, niacină);
  • are un efect tonic și de ridicare (niacină);
  • promovează conservarea umidității în piele;
  • protejează epiderma de influențele externe dăunătoare (acidul folic);
  • el tratează bolile de piele, acneea, abcesele, elimină inflamația epidermei (acidul folic);
  • Are proprietăți de înălbire și îmbunătățește tenul (filocinonă);
  • calmeaza, indeparteaza iritarea (colina);
  • regeneră și stimulează producerea de colagen, reduce severitatea striarelor (vergeturi).

Mai mult, uleiul are un efect complex și elimină toate problemele enumerate.

Pentru păr, sunt necesare și măști cu LM. este:

  • restabileste echilibrul gras al scalpului si elimina matreata;
  • asigură elasticitatea și elasticitatea arborelui de păr;
  • dă părului o strălucire plină de viață;
  • stimulează creșterea;
  • previne pierderea.

În medicina populară și cosmetologia acasă, pentru a spori efectul LM, este combinată cu făină de semințe de in sau aplicată pe țesături de in, pentru prepararea comprimatelor și a măștilor.

Proprietăți utile pentru pierderea în greutate

LM normalizează procesele metabolice, afectează activ metabolismul lipidic și, prin urmare, eficacitatea sa în dietetică este dovedită.

Potrivit oamenilor de știință, doar 30-40 de grame de LM pe zi satisface nevoia corpului uman pentru acizi grași. În Rusia, consumul său ca hrană a fost norma. Astăzi, în lumea care suferă de obezitate, interesul pentru LM a crescut din nou. În Europa și America, utilizarea sa a crescut de zeci de ori. În America este folosit în prepararea pansamentelor pentru salate, iar semințele de in sunt obligatorii în mesele școlare. În Germania, LM este folosit pentru îmbrăcarea salatelor din legume, brânză de vaci. În Canada, se adaugă la margarină.

LM dietiții recomanda cu excesul de greutate atât de ușor de digerat și inhibarea sinteza de colesterol "rău". LM conține precursorii lignanilor, care sunt asemănători în proprietățile lor cu hormoni sexuali. Odată cu vârsta, producția de hormoni scade, ceea ce duce, de asemenea, la acumularea de țesut adipos și creșterea în greutate. Normalizarea echilibrului hormonal în utilizarea LM promovează scăderea în greutate.

Lignanii promovează sinteza hormonilor de creștere, care stimulează formarea proteinelor și duc la descompunerea depozitelor de grăsimi în activitatea fizică.

În cartea "Pierde în două conturi", A.V. Faleeva. metode studiate și sistematizate de pierdere în greutate, care sunt utilizate de către sportivii profesioniști. Ei reușesc cu ușurință, dacă este necesar, să-și câștige sau să-și reducă greutatea cu 30-50 kg într-un timp scurt.

Autorul deduce algoritmul de a pierde greutatea:

  • curățarea intestinului gros;
  • curățarea ficatului;
  • scapandu-se de helminte.

Toate aceste sarcini pot fi rezolvate cu ajutorul LM. Clefts cu LM cald curăță efectiv colonul de scaun. În herbalistii rusi sfatuiti sa adaugati "1-2 loturi de ulei de in pentru apa de clatire" (1 lot este 12.79725 grame). După ce intestinele sunt curățate de pietre fecale și mucus, microflora este restaurată prin consumul de semințe de in, o sursă de fibre dietetice și mucus.

LM mărește secreția de bilă, promovează detoxifierea ficatului și protejează celulele de deteriorare. Dar, înainte de a vă curăța ficatul, trebuie să faceți un test, deoarece produsul poate duce la deteriorarea anumitor patologii ale ficatului și a canalelor biliare.

Uleiul și semințele de in se ajută să scapi de helminți. Mucusul în învelișul seminței creează o barieră pentru a fixa viermi în mucoasa intestinală și pentru a preveni și a mânca substanța lor în ulei au un efect paralizant asupra parazitului și a facilita eliminarea lor cu fecale. Bea 1 lingur. 30 de minute înainte de masă ajută la curățarea corpului de helminți și a produselor toxice ale funcțiilor lor vitale.

Adăugarea de ulei la o salată sau brânză de vaci în timpul cină contribuie la descompunerea grăsimilor, accelerează metabolismul. Utilizarea uleiului de in, a semințelor de in, a nutriției adecvate și a exercițiilor moderate vă va permite să pierdeți greutatea într-un timp scurt, fără a afecta sănătatea dumneavoastră. Este un produs alimentar valoros. Un gram de unt înlocuiește 2,25 g de zahăr, 4 g de pâine, 8 g de cartofi. De aceea, când în Rusia, în timpul repede, au trecut la folosire, sănătatea nu a suferit și țăranii și-au păstrat puterea pentru o muncă fizică greoaie.

Cum să luați corect ulei de semințe de in?

Uleiul de in poate fi folosit ca un agent independent (monoterapie) sau în combinație cu alte plante medicinale, precum și adăugarea la feluri de mâncare - într-un amestec cu proteine ​​(caș, brânză, kefir), glucide (cereale, miere, siropuri), fructe și legume.

Self-oil este folosit pentru 1-2 linguri. lingura de 2-3 ori pe zi timp de 2-3 luni. Pentru uz extern, ele impregnează țesutul pentru a aplica comprese sau pentru a-l freca într-un loc inflamat.

Pot să-l folosesc pe stomacul gol?

Uleiul de semințe este recomandat să ia 1 linguriță. lingura dimineața, pe stomacul gol. Dacă aveți simptome neplăcute, puteți reduce la jumătate. De regulă, disconfortul dispare după 3-5 zile de utilizare.

Cum de a alege și de a păstra uleiul de semințe de in?

Toate proprietățile vindecătoare ale uleiului de inul sunt valabile numai pentru produsul obținut prin presare la rece, deoarece atunci când sunt încălzite, multe substanțe utile sunt oxidate sau descompuse. Uleiul presat la rece are culoarea porumbului copt, transparent, fără incluziuni și sedimente. Gustul produsului presat la rece diferă de uleiul obținut din semințe prăjite, este specific cu puțină amărăciune și gust, care se compară cu gustul din consumul de ulei de pește.

Uleiul de seminte se îngroașează rapid în aer și se stinge sub influența razelor soarelui. Prin urmare, trebuie să-l păstrați într-o sticlă de sticlă întunecată. După deschiderea recipientului, LM este depozitat la o temperatură de 5-25 ° C într-un loc întunecat (într-un dulap sau pe ușa frigiderului) cu un capac bine închis. Termenul de valabilitate a uleiului natural din semințe de in este, de asemenea, limitat și nu depășește 2-3 luni, iar după deschiderea flaconului - nu mai mult de 1 lună.

Pe ambalaj nu trebuie să existe inscripții, cu excepția numelui uleiului. Toate informațiile că "este îmbogățită cu vitamina E, seleniu, siliciu" - un truc publicitar. Deoarece toate aceste substanțe sunt deja disponibile în ulei natural.

Contraindicații și posibile vătămări

Contraindicațiile privind utilizarea uleiului de in pentru medicamente sunt diverse boli ale vezicii biliare, ale sistemului hepatic și biliar.

Nu se recomandă tratamentul cu:

  • hepatita;
  • colelitiază;
  • colecistita;
  • pancreatită în faza acută;
  • polipi în sistemul reproductiv al unei femei.

Nu se recomandă utilizarea împreună cu unele medicamente:

  • împotriva diabetului;
  • reducerea colesterolului;
  • afectând coagularea sângelui;
  • antidepresive;
  • contraceptive orale;
  • laxative.

Posibilele deteriorări ale aportului de ulei pot provoca aportul excesiv de acizi grași Omega-3. Utilizarea excesivă poate duce la sângerare, apariția vânătăi (vânătăi), scăderea acuității vizuale (la vârstnici).

Publicat în Științe Studiile zilnice au arătat că utilizarea LM în forma sa pură și pe stomacul gol în al treilea trimestru de sarcină poate provoca nașterea prematură.

O abordare rezonabilă a utilizării petrolului și cunoașterea prezenței contraindicațiilor vor ajuta la utilizarea acestui produs natural unic în prevenirea și tratarea unei varietăți de boli, dieta și formularea unei diete sănătoase echilibrate.